Uwagi prawne i polityka prywatności

Informacje prawne:

Brak usług doradczych

Informacje o firmie Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG nie może zastąpić indywidualnego doradztwa. W celu uzyskania fachowej porady prosimy o kontakt osobisty, telefoniczny lub mailowy z naszymi pracownikami.

Wyłączenie odpowiedzialności z tytułu gwarancji

Informacje i wskazówki na naszych stronach internetowych nie stanowią wyraźnej lub dorozumianej gwarancji, w szczególności w odniesieniu do charakteru, przydatności handlowej i przydatności do określonego celu, jak również nienaruszania odpowiednich przepisów prawa i patentów.

Niniejsza strona internetowa może czasami zawierać niedokładne lub błędne informacje. Nieustannie staramy się je poprawiać. Zastrzegamy sobie prawo do dokonywania zmian i usuwania informacji bez uprzedzenia. Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG jest uprawniona do wprowadzania opisanych powyżej ulepszeń i zmian w swoich produktach i programach w dowolnym czasie.

Prawo znaków towarowych i prawo licencyjne

Niektóre z produktów i oznaczeń wymienionych na naszych stronach internetowych są chronione prawem patentowym, prawem o znakach towarowych i prawem autorskim. Brak wyraźnego oświadczenia lub symboli ™ lub ® nie powinien być interpretowany jako brak ochrony. Strony te nie dają żadnych praw firmie Gebr. Brasseler GmbH. & Co. KG własności intelektualnej osobom trzecim.

Copyright

Treści i układ, jak również wszystkie teksty, zdjęcia, wykresy, pliki itp. publikowane na naszych stronach internetowych są chronione prawem autorskim oraz innymi przepisami dotyczącymi ochrony własności intelektualnej. Ich rozpowszechnianie, modyfikowanie, wykorzystywanie w celach komercyjnych lub na innych stronach internetowych lub mediach jest zabronione i wymaga pisemnej zgody firmy Gebr. Brasseler GmbH. & Co. KG. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Polityka prywatności:

Prywatność

GEBR. BRASSELER GmbH & C0. KG szanuje Państwa prywatność. Dążymy do zapewnienia jak najlepszej obsługi naszych klientów oraz skutecznej ochrony Państwa danych osobowych i interesów. Termin „dane” obejmuje wszelkie informacje, które umożliwiają lub ułatwiają pozytywną identyfikację konkretnej osoby. Zawsze przestrzegamy przepisów ustawy o ochronie danych osobowych oraz innych obowiązujących regulacji.

Zgodnie z wytycznymi firmy Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG stale się rozwija, dlatego niniejsze oświadczenie o ochronie danych osobowych podlega ciągłym zmianom. Prosimy o regularne sprawdzanie zmian i nowych fragmentów.

Twoje dane

Można zadzwonić do firmy Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG bez konieczności podawania swoich danych osobowych. Pytamy o dane osobowe i wykorzystujemy je tylko wtedy, gdy jest to absolutnie konieczne, aby odpowiedzieć na Państwa pytania i udzielić Państwu wyczerpujących informacji. Gdy odwiedzają Państwo naszą stronę internetową, nasze serwery internetowe domyślnie zapamiętują adres IP Państwa łącza internetowego.

dostawcę usług, nazwę strony internetowej, z której nas Państwo odwiedzają, którą z naszych stron Państwo oglądają, jak również czas spędzony na naszej stronie internetowej oraz datę Państwa wizyty. Ponadto dane osobowe są przechowywane tylko wtedy, gdy użytkownik dobrowolnie je poda, np. podczas rejestracji, składania zamówienia lub wysyłania zapytania pocztą elektroniczną.

Dane osobowe oznaczają wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można ustalić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny, jak nazwisko itp. Bezpieczne przekazywanie Państwa danych jest zapewnione dzięki zastosowaniu najnowocześniejszych metod szyfrowania. Państwa dane są przechowywane wyłącznie na serwerach firmy Gebr. Brasseler GmbH. & Co. KG.

Ponadto dane osobowe są zapisywane tylko wtedy, gdy użytkownik wprowadza je z własnej inicjatywy, np. w ramach rejestracji, zamówienia, zapytania e-mailowego itp.

W tym celu muszą Państwo podać pewne dane osobowe, takie jak imię, nazwisko i adres e-mail. Podane przez Państwa dane zostaną wykorzystane wyłącznie w celu opracowania Państwa zapytania lub innej prośby.

W formularzach pozycje obowiązkowe są oznaczone *(gwiazdką). Wszystkie inne możliwe wpisy są opcjonalne.

Dane osobowe zebrane podczas wypełniania formularzy na naszej stronie internetowej nie będą ujawniane przez firmę Gebr. Brasseler GmbH. & Co. KG osobom trzecim bez Państwa wyraźnej zgody lub innym działom, które nie są zaangażowane w przetwarzanie danych zgodnie z przeznaczeniem formularza. Państwa dane są wykorzystywane wyłącznie przez działy, które są odpowiedzialne za obsługę Państwa zapytania. Wszelkie dane osobowe zebrane podczas wypełniania formularzy na naszej stronie internetowej zostaną usunięte przez firmę Gebr. Brasseler GmbH. & Co. KG na Państwa życzenie i/lub jeśli wymagają tego przepisy prawa.

Przekazywanie danych stronom trzecim

Dane osobowe nie są przekazywane osobom trzecim bez Państwa zgody. Dane osobowe są gromadzone i przekazywane wyłącznie instytucjom państwowym i urzędom, które są uprawnione do otrzymywania takich informacji w ramach odpowiednich ustaw lub gdy zostaliśmy do tego zobowiązani na mocy postanowienia sądu. Zobowiązaliśmy naszych pracowników oraz naszych usługodawców do zachowania tajemnicy i do przestrzegania ustawy o ochronie danych osobowych.

Rejestrowanie danych podczas dostępu do naszej strony internetowej

Każdy dostęp do naszej strony internetowej i każde pobranie pliku zapisanego na naszej stronie internetowej jest rejestrowane. Zapisywanie danych służy wyłącznie do wewnętrznych celów systemowych i statystycznych. Rejestrowane są następujące dane: Nazwa udostępnionego pliku, data i godzina dostępu, objętość przekazanych danych, powiadomienie o udanym dostępie, przeglądarka internetowa i domena żądająca, w tym adresy IP komputera żądającego.

Sieci społeczne

Wtyczki sieci społecznościowych są na naszej stronie internetowej oznaczone symbolem odpowiedniej usługi. W przypadku wybrania na naszej stronie internetowej linku do zewnętrznej sieci społecznościowej, odpowiedzialność jest przenoszona na operatora tej platformy, który jest również odpowiedzialny za zawartość strony, która otwiera się po jej wywołaniu.

Ze względu na połączenie z serwerem sieci społecznościowej, informacja o tym, że weszli Państwo na naszą stronę internetową, jest przekazywana do sieci społecznościowej, nawet jeśli w momencie wejścia na naszą stronę internetową nie byli Państwo zalogowani do sieci społecznościowej.

Informacje te (łącznie z adresem IP) są przekazywane bezpośrednio do operatora platformy i przechowywane w jego siedzibie.

Szczegółowe informacje na temat prywatności, zakresu pozyskiwania danych oraz przetwarzania i wykorzystywania danych przez sieć społecznościową można znaleźć w polityce ochrony danych osobowych operatora.

Jeśli jesteś już zalogowany w sieci społecznościowej, wybór wtyczki na naszej stronie internetowej doprowadzi Cię bezpośrednio do Twojego profilu. Wprowadzone przez Państwa informacje zostaną opublikowane bezpośrednio na Państwa profilu. Aby zapobiec przyporządkowaniu do Państwa profilu, prosimy o wylogowanie się przed odwiedzeniem naszej strony internetowej.

Spółka Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG korzysta z następujących sieci społecznościowych:

Facebook

Serwis internetowy zewnętrznego portalu społecznościowego Facebook jest prowadzony wyłącznie przez Facebook Inc. pod adresem 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook”).

Twitter

Serwis internetowy Twitter jest prowadzony wyłącznie przez Twitter Inc. z siedzibą w San Francisco, 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA („Twitter”).

XING

Serwis internetowy zewnętrznej sieci społecznościowej XING AG jest prowadzony wyłącznie przez XING AG, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg , Niemcy („XING”).

Google+

Internetowa obecność zewnętrznej sieci społecznościowej Google+ jest obsługiwana wyłącznie przez Google Inc. z siedzibą w 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”).

Cookies

Używamy plików cookie w celu optymalizacji naszego serwisu internetowego i naszych ofert online oraz w celu jeszcze lepszego dostosowania naszej strony internetowej do Państwa potrzeb. Pliki cookie nie są w stanie odczytać ani zniszczyć informacji zapisanych na twardym dysku. Cookie to niewielka ilość danych, która jest zapisywana w Państwa przeglądarce, aby ułatwić i uatrakcyjnić Państwa wizytę na naszej stronie internetowej. Użycie cookies nie pozwala w żaden sposób zidentyfikować poszczególnych klientów. Jeśli nie zgadzasz się na używanie plików cookie, po prostu skonfiguruj swoją przeglądarkę tak, aby pliki cookie nie mogły być przechowywane.

Google Analytics

Niniejsza strona internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. („Google”). Google Analytics używa „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownik z niej korzysta. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z tej strony internetowej będą przekazywane i przechowywane przez Google na serwerach w Stanach Zjednoczonych.

W przypadku aktywacji funkcji anonimizacji IP na tej stronie internetowej, Google skróci Twój adres IP dla państw członkowskich Unii Europejskiej oraz innych stron Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP jest przesyłany do skróconego adresu IP przez serwery Google w USA. Na zlecenie operatora strony internetowej Google będzie korzystał z tych informacji w celu oceny korzystania z tej strony internetowej przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących aktywności na stronie internetowej dla operatorów stron internetowych oraz świadczenia innych usług związanych z aktywnością na stronie internetowej i korzystaniem z Internetu na rzecz operatora strony internetowej. Podczas korzystania z Google Analytics Google nie będzie łączyć adresu IP przesłanego przez przeglądarkę użytkownika z żadnymi innymi danymi Google. Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe. Ponadto można zapobiec gromadzeniu i przetwarzaniu przez Google danych związanych z korzystaniem przez Państwa z witryny internetowej generowanych przez pliki cookie (w tym Państwa adresu IP), pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod adresem http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Wykorzystanie i przekazywanie Państwa danych

Wszelkie przekazane nam dane osobowe zostaną wykorzystane wyłącznie w celu przetworzenia bieżącego zapytania. Państwa dane nie będą przechowywane po zakończeniu zapytania. Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG nie będzie przekazywać Państwa danych osobowych osobom trzecim, z wyjątkiem naszych spółek zależnych, ani sprzedawać ich lub handlować nimi w inny sposób bez Państwa uprzedniej zgody. Gromadzenie i przekazywanie danych osobowych podmiotom państwowym ma miejsce tylko wtedy, gdy jest to wymagane przez prawo. Wszyscy nasi pracownicy/partnerzy biznesowi są zobowiązani do zachowania tajemnicy.

Subdomena firmy Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG

Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG oferuje również użytkownikom strony internetowej korzystanie z różnych subdomen tej domeny. Wymienione tutaj informacje dotyczące ochrony danych obowiązują również dla naszych subdomen.

Linki do innych stron internetowych

Strona internetowa firmy Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG może zawierać linki do innych stron internetowych, tak zwane linki zewnętrzne. Staramy się wybierać te linki z należytą starannością, jednak nie ponosimy odpowiedzialności za zasady ochrony danych osobowych i zawartość tych stron. Dlatego wyraźnie dystansujemy się od treści wszystkich takich stron.

Ochrona nieletnich

Nasza strona internetowa nie zawiera informacji skierowanych bezpośrednio do dzieci poniżej 13 roku życia. Nie zbieramy świadomie żadnych informacji od dzieci poniżej 13 roku życia. Prosimy o nadzorowanie swoich dzieci, aby zapewnić odpowiedzialne korzystanie z Internetu i uniemożliwić im podawanie jakichkolwiek danych bez Państwa zgody.

Prawo dostępu do danych osobowych

Na życzenie, Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG poinformuje Państwa o wszelkich zapisanych przez nas danych osobowych dotyczących Państwa osoby, jeśli ma to zastosowanie. W przypadku, gdy zapisane dane nie są aktualne, zaktualizujemy je lub usuniemy zgodnie z Państwa instrukcjami.

Bezpieczeństwo

Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG bierze odpowiedzialność za zebrane przez siebie dane. Aby chronić bezpieczeństwo i poufność Państwa danych osobowych, stosujemy różne techniczne i organizacyjne środki bezpieczeństwa.

Twoje prawa:

Użytkownik ma następujące prawa  

  • Zgodnie z artykułem 15 GDPR, masz prawo dostępu do danych,
  • Zgodnie z artykułem 16 GDPR, masz prawo do sprostowania,
  • Zgodnie z artykułem 17 GDPR, masz prawo do usunięcia danych,
  • Zgodnie z artykułem 18 GDPR, masz prawo do ograniczenia przetwarzania danych,
  • Zgodnie z artykułem 20 GDPR, masz prawo do przenoszenia danych.

Ponadto, mają Państwo prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego.

Należy pamiętać, że udzieloną zgodę na ochronę danych osobowych można w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość.  Odwołanie zgody może jednak prowadzić do tego, że nie będziemy mogli przekazywać Państwu naszych ofert/informacji lub będziemy mogli przekazywać je tylko w ograniczonym zakresie.

Aktualizacja obecnej deklaracji o ochronie prywatności danych

Gebr. Brasseler GmbH & Co.KG zamierza w razie potrzeby zaktualizować niniejsze oświadczenie o ochronie danych osobowych. (Stan na dzień: maj 2018)

Kontakt w sprawie ochrony danych

W przypadku pytań związanych z ochroną danych osobowych prosimy o kontakt z naszym zakładowym inspektorem ochrony danych:

Gebr. Brasseler GmbH & Co.KG

Trophagener Weg 25

32657 Lemgo, Deutschland

Telephone: +49 (0) 5261 701-0

E-Mail: datenschutzbeauftragte@brasseler.de

© Gebr. Brasseler GmbH & Co. KG, Trophagener Weg 25, 32657 Lemgo, Deutschland; 08/2018 · 411485V2· Download PDF